torsdag den 9. oktober 2008

Paradis på jord - Louisiaderne

Chalvadoskæden er en langstrakt øgruppe, der ligger som en hale ud fra Papua Ny Guinea (PNG). Øerne er små, grønne og ville være forrevne at se på, hvis de ikke var dækket af planter. Overalt er der koralrev, og selv om nogle af korallerne er døde, er der meget flot at se på.

Den første dag fik vi til at gå med snorkling. Jane var stadig ikke kommet til hægterne igen, så det var kun Hanne og jeg, der snorklede. Vi fandt et kæmpe koralhoved tæt ved båden, der kun var ca. en meter under vandet. Vi kunne nemt være sejlet ind i det, da vi kastede anker pga. lysets indfaldsvinkel. Godt at vi ikke gjorde det.

Bo havde travlt med at gøre båden i stand - det er bestemt ikke kun ferie at være cruiser. Blandt andet skulle sejlene have nogle lapper på udsatte steder. Skipper kan også bruge en symaskine! :-)












Efter dagens arbejde var overstået gik vi en tur på den ene lille ø, vi lå ved. Vi samlede smukke muslingeskaller og udforskede stranden. Øen havde alt fra skarpe klipper til sten og bløde sandstrande.


Mens vi nød en fantastisk solnedgang på dækket, blev vi enige om at dette sted måtte være et af de smukkeste steder på jorden.

Da lysshowet var forbi, tog vi over til Afriki, som havde inviteret os på sushiaften med friskfanget dorado (tunlignende fisk). Det var min jomfrurejse ind i sushiverdenen. Jeg er endnu ikke overbevist om, at det er noget for mig, men det må komme an på en prøve en anden gang. Selv om vi stadig var ret bustede, var det en vældig aften.

Ingen kommentarer: